Vores historie

Vores fascination af kørsel i vådt føre kan føres tilbage til 1868 i Liege og en butiksindehavers visioner. I dag er vores moderselskab, Continental, verdens tredje mest værdifulde dækbrand med en værdi af USD $3.774 mio.

02_History_1868

Vores grundlægger: En visionær og beslutsom mand

I 1868 åbnede den tidligere belgiske officer Oscar Englebert en lille forretning i Liege, hvor han solgte gummivarer. Hans forretning var forud for sin tid, men Oscar kunne se det enorme potentiale i dette alsidige og vandafvisende materiale.

03_History_entrepeneur_icon


En familieforretning: Videreført af hans nytænkende arving

Under sønnens ledelse voksede firmaet. Snart havde de deres egen fabrik, hvor de fremstillede alle former for vandtætte produkter fra badehætter til regnfrakker, forklæder og handsker.


Som den innovative mand han var, begyndte Oscar Englebert Jr at eksperimentere med dæk, i begyndelsen til cykler og hestevogne. Han var især interesseret i gummiets vandafvisende egenskaber.

04_History_englebert_ad


Efter succesen med cykeldæk skiftede Englebert til bildæk og blev det første dækfirma i Benelux-landene og et af de første i Europa.


Det var så stor en succes, at man udvidede sortimentet med dæk til motorsport, hvor de høstede stor ros og bidrog til en historisk sejr i Le Mans – som det første dæk nogensinde, der holdt igennem hele 24-timers-løbet uden at blive skiftet.

05_1_History_first_in_europe
05_2_History_first_in_europe
06_History_1914


Uniroyals fødsel

Lige før 1. Verdenskrig brød ud, fik Englebert jackpot, da han indførte et nye zigzag-mønster i slidbanen på dækkene. Det gjorde en stor forskel på funktionen og medvirkede til at forhindre udskridning. Dækkene var så populære, at produktionen i 1914 var blevet firedoblet.

07_History_1950


08_History_UR_Logo


I slutningen af 50’erne var Englebert Tyres blevet opdaget af US Rubber, og firmaerne besluttede at samle kræfterne. Brandet Uniroyal-Englebert var født. Før ti år var gået, blev det besluttet at skifte brandets navn til Uniroyal.

09_History_perfection

We were the first to produce a “rain tyre”, the first to recognise the water-deflecting properties of the directional V-shaped tread and the first to use biomimicry in the development of our Shark Skin Technology.

10_1_History_reddot_award
10_2_History_reddot_award
Uniroyal. A brand of Continental.*