Montering og anvendelse af snekæder

Der kan monteres snekæder på de fleste biler, SUV'er og lastbiler. De giver en væsentlig forbedret trækevne på sne  og is og kan være en midlertidig løsning, hvis man har sommerdæk på.


De er gode, hvis du f.eks. skal køre til et skisportssted, hvor det lokale klima er koldere med mere is end der, hvor du normalt kører. Men det er vigtigt at tjekke lovkravene der, hvor du skal hen, da nogle lande kræver vinterdæk, mens andre forlanger snekæder. Snekæder kan samtidig ødelægge vejoverflader, og der kan derfor også være krav om et minimalt snedække.

 

Hvis de er lovlige, skal du vide alt om, hvordan man monterer og anvender snekæder.

01_icon_snowchain

Få de rigtige snekæder

Først skal du sikre dig, at du har købt de rigtige snekæder til din bil. Du kan finde oplysninger om dette i bilens manual. Husk, at snekæder kan være et problem på nogle biler. Hvis der ikke er tilstrækkelig afstand mellem dækket og hjulkasserne/ophænget, skal du måske overveje en snesok eller finde en producent, der har et produkt til din bil.

Når du har styr på afstanden mellem hjulet, kæden, vejoverfladen og hjulkasserne, skal du købe kæder, der passer til dækstørrelse og bilens vægt/motorkraft.

Snekæder sælges i par og monteres normalt på de trækkende hjul. Tjek bilens manual for at finde oplysninger om dette. Selv om nogen synes, at to kæder er nok, vil to par være bedre.

Tjekliste til at montere og anvende snekæder

  • Tjek, at der kan monteres snekæder på din bil
  • Find ud af, hvordan reglerne er i det område, hvor du vil bruge dem.
  • Øv dig i at montere dem før turen
  • Kør langsomt ved konstant fart (maks. 50 km/t)
  • Tjek regelmæssigt snekæderne for skader, og rens og tør dem efter brug.
Uniroyal. A brand of Continental.*