Hvad er forskellen mellem sommer- og vinterdæk?

Det er et lovkrav for alle, der bor i lande med ekstremt vejr, at have to sæt dæk - et til sommer og et til vinter. Men hvad er forskellen på sommer- og vinterdæk?

Vinterdæk

Der er tre fundamentale forskelle på sommer- og vinterdæk: gummiblanding, struktur og slidbane

  • Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi, hvilket holder dem smidige i kulden. Jo blødere dækkene er, jo bedre kan de fæste sig til vejoverfladen og give bedre vejgreb og kontrol. Til forskel fra sommerdæk, som hurtigt bliver hårde i kulden, fungerer vinterdæk bedst i temperaturer under +7°C.
  • Vinterdæk har samtidig tusindvis af små riller (kaldet lameller) i slidbaneblokken. De anvendes til at fortrænge vand og forhindre akvaplaning. Disse riller gnaver sig ned i sneen, sluddet og isen og sikrer optimalt vejgreb.
  • De har også dybe riller i slidbanemønstret. Det betyder, at der er plads til sneen. Af en eller anden grund er der ikke noget, der holder bedre fast i sne end sne, og den sammenkørte sne gør fastholdelsen endnu bedre og giver bilen yderligere trækevne til at køre fremad på sne- og isdækkede veje.

Forskel:

  • Vinterdæk fungerer bedst i temperaturer under +7°C.
  • Sommerdæk fungerer bedst i temperaturer over +7°C.
Uniroyal. A brand of Continental.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores webside. Klik her for at finde ud af mere eller for at ændre dine cookie-indstillinger.