Hajskind-teknologien (SST)

Den innovative hajskinteknologi giver maksimal sikkerhed mod akvaplaning

01_shark_skin

Naturens metode til at reducere vandresistens

Hvis du nogensinde har været så tæt på en haj, at du kunne se overfladen på dens utrolige, specielle skind, så har du se Moder Natur fra sin mest opfindsomme side. Vi har kopieret effekten i vores dæk RainSport 3 og RainExpert 3.

Fra lang afstand ser hajer glatte ud, næsten fedtede, men tæt på kan man se glinsende skæl, som ligner små sammenlåste tænder. Disse skæl – eller hudtænder, som de kaldes - nøjes ikke med at beskytte hajerne, de rejser sig som pels og skubber på meget effektiv vis vandet ned af kroppen og nedsætter modstanden. Og på den måde forfølger hajen sit bytte. Hurtigere. Mere lydløs. Med mindre modstand. 

02_tyre_detail

Bionics til at forbedre sikkerhed og kørselsglæde

De indbyggede riller i skællene har inspireret vores designere til at udvikle den hajskindsteknologi (SST), der anvendes i vores dæk RainSport 3 og RainExpert 3. Vi har ved at anvende bionics genskabt hajskindets effekt i vores slidbanemønstre og på den måde forhindret vandturbulens og hurtigt drænet vand væk under dækket.

Denne innovative teknologi betyder, at dæk kan smutte gennem vandpytter uden at tabe kontakten med vejen. Når vandet strømmer gennem dækkets riller ved høj hastighed, bliver det effektivt og hurtigt fortrængt, så dækket holder kontakten til vejoverfladen, og risikoen for akvaplaning nedsættes.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. A brand of Continental.*